Stagelopen bij een marketingbureau op Curaçao

jan 5, 2024 | Achtergrond

Een afstudeerstage in het buitenland, dat leek mij wel wat. Waarom? De mogelijkheid om mijn studie in een andere culturele context toe te passen net zoals de vooruitzichten op de persoonlijke groei en het verbreden van mijn horizon, waren aspecten die mij bijzonder aanspraken. Het idee om mijn kennis en vaardigheden te kunnen inzetten buiten mijn vertrouwde omgeving, bood een unieke gelegenheid voor zowel professionele als persoonlijke ontwikkeling. 

Na een reactie op een vacature van LinkedIn en een videocall met Marlous, founder van Marvelous Media & Communications, werd deze droom werkelijkheid. Al sinds het eerste jaar van mijn opleiding Creative Business roep ik het hardste van allemaal dat ik stage wil lopen in het buitenland, maar het ook nog daadwerkelijk doen is een tweede. 

Op tien augustus was het zo ver, de vlucht naar Curaçao die de laatste paar maanden van 2023 voor mij compleet zou veranderen. Enorm enthousiast, maar stiekem ook ontzettend gespannen stapte ik het vliegtuig in en kon het avontuur beginnen. 

Terugblikkend op de afgelopen vijf maanden heb ik mezelf op meerdere fronten ontwikkeld. Niet alleen qua zelfvertrouwen en zelfstandigheid, maar ook in het werkveld bij een marketingbureau. 

Bij Marvelous kreeg ik de opdracht om social media plannen te bedenken en uit te voeren voor een reeks aan verschillende opdrachtgevers. Van ongediertebestrijding tot een groot kunstwerk op Curaçao. Deze plannen heb ik uiteindelijk mogen uitwerken en inplannen voor aankomend jaar. Verder schreef ik blogs en leerde ik hoe het is om direct in contact te staan met de klant. Marlous gaf mij de ruimte om zelf alles uit te vogelen. Na de vraag wat mijn leerdoelen zijn ben ik vrijgelaten om deze alle zes te behalen. 

De stage bij dit marketingbureau was indrukwekkend, omdat ik mijn kennis heb verbreed en mijn vaardigheden heb verbeterd, omdat ik uitdagingen ben aangegaan en creatieve processen heb doorlopen. Het waren een paar leerzame paar maanden, ook op persoonlijk vlak. 

Voor elke student die op zoek is naar een stage op Curaçao; wacht niet langer en grijp je kans. Mail de bedrijven, onderneem actie, want deze ervaring gun ik iedereen. Los van het feit dat je overdag stageloopt, maak je in je vrije uren zo veel mee en kan je volop genieten van het bruisende studentenleven op Curaçao. Ik ben ervan overtuigd dat ik de mensen die ik hier heb ontmoet in Nederland blijf zien, want dit zijn vriendschappen voor het leven. 

Marlous, bedankt voor deze kans en bedankt voor de afgelopen paar maanden op Curaçao. Te aworo! 

Philine Bolte