Marketing strategie en planning

Bij het ontwikkelen van een effectieve marketing- en communicatie strategie is het cruciaal om uw bedrijfsdoelstellingen en toekomstvisie als basis te nemen. Deze strategie heeft als doel de reputatie van uw producten en diensten te versterken en de verkoopcijfers te verhogen. Door middel van een doordachte positionering, en het benutten van essentiële kansen, streven we ernaar om uw bedrijf te versterken en klantenloyaliteit te vergroten.

Onze aanpak omvat het bepalen van de juiste marketing- en communicatie kanalen om uw doelgroep te bereiken en uw doelstellingen te behalen. We creëren afzetmogelijkheden, implementeren effectieve marketing- en communicatie strategieën en maken gebruik van geschikte mediakanalen. Met een gedetailleerd marketing- en communicatie plan zorgen we voor een gestructureerde uitvoering, waarbij belangrijke data en tussentijdse evaluaties de voortgang bewaken. We leggen vaak de focus op marketing evenementen en lanceringen, waarbij de communicatie eromheen strategisch wordt ingezet om de naamsbekendheid te vergroten en het succes van de lancering te maximaliseren.

Ons doel als marketing bureau is om uw marketing- en communicatie doelstellingen te realiseren en uw bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Bent u benieuwd wat wij kunnen betekenen voor de marketing strategie van uw bedrijf?

Marketing en communicatie als strategie

Gebaseerd op uw bedrijfsdoelstellingen en de toekomstvisie van uw onderneming maken we een marketing- en communicatie strategie. Het is belangrijk dat de doelstellingen van uw bedrijf hand in hand gaan met deze marketing- en communicatie strategie. Het is de bedoeling dat de marketing en communicatie de reputatie van uw producten en diensten verstevigen of de verkoopcijfers doen stijgen. Dit hangt natuurlijk volledig af van uw bedrijfsdoelstellingen. Door een effectieve marketing- en communicatie strategie helpen we u om de positie van uw bedrijf te versterken door essentiële kansen te benutten en klanten loyaliteit te verhogen. Door de juiste positionering in de markt bereikt u uw doelgroep en kunt u uw marketing- en communicatie doelstellingen behalen.

Aan de hand van de lange termijn doelstellingen bepalen we hoe uw producten en diensten in de markt gezet worden en met welke marketing en communicatie potentiële klanten bereikt worden. We creëren afzetmogelijkheden, zorgen voor de juiste marketing voor uw product of dienst en bereiken uw doelgroep via de juiste mediakanalen. 

Marketing strategie

Marketing en communicatie in de planning

Aan de hand van de vastgestelde marketing strategie maken we een marketing- en communicatie plan. In het marketing- en communicatie plan staat omschreven hoe we de vastgestelde marketing strategie gaan uitwerken. Er zijn verschillende manieren om marketing strategieën effectief te maken. Het is belangrijk om te concentreren op de belangrijkste communicatie kanalen binnen de traditionele en virtuele media. Een gesegmenteerde online marketing campagne laten we bijvoorbeeld synchroon lopen met aandacht binnen de pers.

Er zijn verschillende marketing kanalen die we kunnen inzetten om de communicatie doelstellingen uit het eerder ontwikkelde marketing plan te behalen

Marketing en communicatie in de uitvoering

Na het uitzetten van de communicatie strategie en het maken van het marketing plan is het zaak om het marketing plan uit te voeren. Een goede planning is hierin essentieel. Op deze manier zorgen we ervoor dat het marketing plan in de juiste volgorde wordt uitgevoerd. Hierbij wordt er rekening gehouden met belangrijke data en kunnen we tussentijds controleren of we op schema liggen met het behalen van de marketing- en communicatie doelstellingen. In het marketing- en communicatie plan leggen we vaak de focus op marketing evenementen en lanceringen.

Als marketingbureau kijken we ook naar hoe de communicatie hieromheen ingezet wordt. We bekijken welke producten, diensten en services ten goede komen aan de naamsbekendheid waardoor de marketing en communicatie rondom een lancering strategisch nog effectiever wordt ingezet.

Marketing strategie