Marketing en communicatie als strategie

Gebaseerd op uw bedrijfsdoelstellingen en de toekomstvisie van uw onderneming maken we een marketing en communicatie strategie. Het is belangrijk dat de doelstellingen van uw bedrijf hand in hand gaan met deze marketing en communicatie strategie. Het is de bedoeling dat de marketing en communicatie de reputatie van uw producten en diensten te verstevigen of de verkoopcijfers doen stijgen. Dit hangt natuurlijk volledig af van uw bedrijfsdoelstellingen.

Door een effectieve marketing en communicatie strategie helpen we u om de positie van uw bedrijf te versterken door essentiële kansen te benutten en klanten loyaliteit te verhogen. Door de juiste positionering in de markt bereikt u uw doelgroep en kunt u uw marketing en communicatie doelstellingen behalen. Aan de hand van de lange termijn doelstellingen bepalen we hoe uw producten en diensten in de markt gezet worden en met welke marketing en communicatie potentiële klanten bereikt worden. We creëren afzetmogelijkheden, zorgen voor de juiste marketing voor uw product of dienst en bereiken uw doelgroep via de juiste mediakanalen.

Bent u benieuwd wat wij kunnen betekenen voor de marketing van uw bedrijf?

Marketing en communicatie in de planning

Aan de hand van de vastgestelde marketing strategie maken we een marketing plan. In het marketing plan staat omschreven hoe we de vastgestelde marketing strategie gaan uitwerken. Er zijn verschillende manieren om marketing strategieën effectief te maken. Het is belangrijk om te concentreren op de belangrijkste communicatiekanalen binnen de traditionele en virtuele media. Een gesegmenteerde online marketing campagne laten we bijvoorbeeld synchroon lopen met aandacht binnen de pers. Er zijn verschillende marketing kanalen die we in kunnen zetten om de communicatie doelstellingen uit het eerder ontwikkelde marketing plan te behalen

Marketing en communicatie in de uitvoering

Na het uitzetten van de communicatie strategie, het maken van het marketing plan is het zaak om het marketing plan uit te voeren. Een goede planning is hierin essentieel. Op deze manier zorgen we ervoor dat het marketing plan in de juiste volgorde wordt uitgevoerd, wordt er rekening gehouden met belangrijke data en kunnen we tussentijds controleren of we op schema liggen met het behalen van de marketing en communicatie doelstellingen. In het marketing plan gaan we vaak uit van marketing evenementen en lanceringen. Hierop ligt vaak de focus binnen de gehele communicatie. Als marketingbureau kijken we ook naar hoe de communicatie hieromheen ingezet wordt. We bekijken welke producten, diensten en services ten goede komen aan de naamsbekendheid waardoor de marketing en communicatie rondom een lancering strategisch nog effectiever wordt ingezet.