Hoe Artificial Intelligience het marketing landschap gaat veranderen

feb 13, 2023 | Marketing

We zien het overal voorbijkomen; De strijd tussen ChatGPT van Microsoft ten opzichte van Bard van Google. Dit gaat allemaal over kunstmatige intelligentie, nog vaker artficial intelligence (AI) genoemd. Maar Ho Stop! Wat is dat eigenlijk? En moeten we hier dan ook echt iets mee? Lees het in de Marvelous blog!

Wat is artificial intelligence?

Van drukwerk en televisie reclame naar online marketing. Het ging in een rap tempo. Wat nog sneller zal gaan is hoe artificial intelligence (AI) online marketing gaat beïnvloeden. AI kan van alles omvatten, maar een voorbeeld dat iedereen wel kent zijn chatbots. Deze chatbots worden meer en meer ingezet en doorontwikkeld, waardoor ze steeds intelligenter worden. Ideaal om het eerste contact met de klant te automatiseren.

Hoe gebruiken we AI in marketing op dit moment?

Ook wordt AI gebruikt om gepersonaliseerd te adverteren op bijvoorbeeld Facebook. Dit platform kijkt naar je online gedrag en biedt vandaaruit advertenties aan die bij jou passen. Je kan dus zeggen dat de advertenties die je aangeboden krijgt doorgaans passen bij je interesses en behoeftes. Klinkt leuk, maar dit gaat nog een stapje verder! Je behoeftes worden namelijk ook voorspelt. Dit heet predictive analyses en komt voort uit jarenlange data analyses die leert jouw toekomstige gedrag te voorspellen.

Hoe gaan we AI in de toekomst inzetten?

AI wordt gelukkig steeds creatiever en daardoor een tool die wij als marketeers in de toekomst veel zullen gaan inzetten. De algoritmes kunnen straks vanuit bestaand materiaal nieuwe video’s en afbeeldingen creëren. Ook het schrijven van teksten zal met de komst van AI een stuk makkelijker en sneller gaan. Of wat dacht je van het creëren van afbeeldingen en video puur vanuit tekst!

Hoe gaat Artificial Intelligience het marketing landschap veranderen?

Veel processen zullen op den duur vervangen kunnen worden door het steeds slimmer wordende AI. Marketeers zullen moeten meegaan in deze snelle verandering om bij te blijven en hun marketing strategie hierop af te stemmen. Uiteindelijk blijft het naar onze mening een samenwerking tussen mens en machine, waarin een ding zeker is: het marketing landschap zal met de komst van AI snel gaan veranderen.