Wat je van een marketingbureau kunt verwachten

jan 18, 2023 | Achtergrond

Als marketingbureau werk je vaak voor verschillende klanten. Dit houdt in dat je moet kunnen omgaan met verschillende opdrachten, doelstellingen, wensen en eisen. Goede communicatie hierin is altijd key. Door als marketingbureau op een prettige manier de communicatie te onderhouden voorkom je misverstanden en zullen de resultaten van de opdracht beter aansluiten bij de wensen van de klant. Ook creëer je met goede communicatie vertrouwen en laat je professionaliteit zien. Dit is dan ook precies wat we bij Marvelous doen! In deze blog leggen we u uit wat u van ons kunt verwachten op het gebied van communicatie.

1. Snelle communicatie

Heeft u contact gezocht met ons marketingbureau voor een mogelijke samenwerking? Dan reageren wij zo snel mogelijk! Door onze tijdige communicatie weet u snel of ons marketingbureau u kan helpen bij uw uitdaging. Hiermee wekken wij vertrouwen en hopen wij professionaliteit uit te stralen. Door tijdige communicatie weet u als klant van ons marketingbureau waar u aan toe bent!

2. Duidelijke afspraken

Goede communicatie staat met duidelijkheid. Zowel onze klanten als wij met ons marketingbureau willen weten wat we aan elkaar hebben en wat de verwachtingen van de samenwerking zijn. Daarom communiceren wij altijd concreet bij het bespreken van de plannen. Een briefing en debriefing zijn bijvoorbeeld handige middelen waarmee wij als marketingbureau graag werken. Ook voor de planning is duidelijke communicatie nodig. Wij proberen altijd tot een overeenkomst te komen die haalbaar is voor ons marketingbureau en die de wensen en eisen van de klant zo goed mogelijk vervult.

3. Meedenken

Sommige klanten hebben al precies voor ogen wat zij willen met hun project, maar het kan ook zo zijn dat klanten aankloppen bij ons marketingbureau en ons advies nodig hebben. Wij denken in zo’n situatie dan ook graag mee en delen onze ideeën en adviezen. Ook dit is een belangrijk onderdeel van goede communicatie. Door actief mee te denken laten wij de klant zien dat we oplossingsgericht denken, creatief zijn en dat wij als marketingbureau graag kwaliteit leveren.

4. De klant op de hoogte houden

Ondanks dat wij duidelijke afspraken maken door middel van goede communicatie en weten wat er van ons als marketingbureau verwacht wordt, kunnen er tijdens het project altijd dingen voorkomen die belangrijk zijn om te delen. Communicatie tijdens de uitvoering van het project leidt ertoe dat de klant weet waar hij of zij aan toe is, wat voor hem of haar wel zo prettig is. Lopen wij bijvoorbeeld wat vertraging op of lopen wij toch nog tegen aan aantal dingen aan, dan zijn wij niet bang om hierover contact op te nemen. Ook is dit geval geloven wij dat communicatie echt key is!

5. Focus op goede communicatie en het eindresultaat

Wij kunnen als marketingbureau nog zo meedenken, op tijd reageren en duidelijk zijn, maar als onze communicatie onbeleefd en kortaf zou zijn, zal geen klant de communicatie als prettig ervaren. Daarom zijn wij altijd beleefd en professioneel, ook als er een onenigheid voorkomt. We staan open voor de ideeën van de klant en laten zien dat we echt luisteren. We zijn enthousiast en vinden het belangrijk om te laten zien dat wij als marketingbureau gedreven zijn om een goed eindresultaat neer te zetten. Beleefde communicatie = goede communicatie.

Dit zijn 5 dingen die u van ons marketingbureau kunt verwachten wat betreft communicatie. Heeft u uitdagingen waarmee wij u kunnen helpen? Neem dan contact met ons op en wij zorgen dat zowel het resultaat als de samenwerking Marvelous wordt.