Hoe maak je jouw social media in 2023 nog beter!

dec 29, 2022 | Marketing, Social Media

Social media is met haar miljarden gebruikers niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. De kans dat jouw doelgroep daar dus ergens rondhangt is groter dan groot. Social media is de plek om op afstand interactie te creëren met je doelgroep. Misschien ben je daar in 2022 al volop mee bezig geweest en heb je er een hoop nieuwe volgers bijgekregen. Goed bezig! Misschien vind je het nog lastig hoe je jouw social media pagina’s op en top kunt krijgen. Dit zijn onze tips om jouw social media pagina’s in 2023 Marvelous te krijgen!

Maak gebruik van bewegend beeld

Video’s worden op social media steeds populairder. TikTok is booming en ook de reels op Instagram worden onwijs veel bekeken. Video’s zijn een hele goede en creatieve manier om jouw social media volgers een goed beeld te geven van jouw bedrijf. Je kan er alle kanten mee op. Wil je meer persoonlijkheid creëren, maak dan een video van hoe jouw werkdag eruitziet of van wat er achter de schermen gebeurt. Wil je jouw volgers aansporen om jouw product of dienst aan te schaffen, maak dan video’s waarin je de voordelen en toegevoegde waarde van jouw product of dienst laat zien. Kortom, gebruik je creativiteit en maak door middel van beelden jouw social media pagina’s levensecht!

Maak gebruik van story’s

Als jij de Instagram app opent, wat bekijk je dan als eerste? Grote kans dat dat de story’s zijn. Deze zijn bovenaan de homepage zichtbaar en worden door veel social media gebruikers als eerste bekeken. Wil je dus dat zo veel mogelijk volgers jouw boodschap voor bij zien komen? Ga dan volop aan de slag met deze feature! Door gebruik te maken van zowel social media postings als story’s zal er een groter bereik ontstaan, helemaal omdat niet al jouw social media postings bij alle volgers op de tijdlijn komen dankzij het algoritme. Lees voor meer informatie over het algoritme onze eerdere blog.

Maak het mobielvriendelijk

Social media wordt voornamelijk gebruikt via de mobiele telefoon. Het is dan ook belangrijk dat je jouw social media pagina’s hierop inricht. Dat houdt onder andere in dat de foto’s en video’s die je plaatst verticaal geschoten zijn. Zo voorkom je zwarte stroken aan de boven- en onderkant van je social media postings en story’s. Dit ziet er een stuk verzorgder uit.

Maak het persoonlijk

Een social media trend die steeds meer opkomt en ook in 2023 veel terug gaat komen is het plaatsen van persoonlijke content. Social media gebruikers vinden het steeds interessanter wat er achter de schermen aan toe gaat en voor bedrijven is dit de perfecte manier om meer affiniteit en interactie te creëren op hun social media pagina’s. Lijkt het je nou leuk om op social media wat meer van je bedrijf te laten zien dan alleen de producten en diensten? Ga dan zeker aan de slag met persoonlijke content!

Maak een contentkalender

Om in 2023 op een overzichtelijke manier aan de slag te gaan met je social media pagina’s is het verstandig om een contentkalender te maken. Dit is een overzicht van welke social media posting je wanneer en op welk social media platform gaat plaatsen. Op deze manier kun je gemakkelijk vooruit werken en weet je precies welke content er nog aankomt. Een tipje om het jezelf dus wat makkelijker te maken.

Ga actief aan de slag met deze tips en 2023 zal het jaar worden dat jouw social media pagina’s echt beter zullen gaan worden. Maak het Marvelous!