Mijn stageperiode bij marketingbureau Marvelous Media & Communications

dec 13, 2022 | Achtergrond

Het zou je maar overkomen… Je moet in het derde jaar van je opleiding 5 maanden stagelopen bij een marketingbureau en je besluit spontaan dit bij een marketingbureau in het buitenland te willen doen. Het liefst een marketingbureau op Curaçao, want zeg nou eerlijk, wie wil dat niet. Op de gok mail je een aantal marketingbureaus of ze nog een stagiaire zoeken en zo ook Marvelous Media & Communications. En laat het toeval niet bestaan dat Marlous de avond voordat ze mijn mailtje in haar inbox kreeg, bij zichzelf dacht: ik kan wel weer eens een stagiaire gebruiken voor mijn marketingbureau. Al met al plande we een gesprekje in en driekwartier later had Marlous een nieuwe stagiaire en ik een heel tof marketingbureau als stageplek.

Op 1 september begon het avontuur. Vol goede moed en nieuwsgierigheid startte ik mijn stageperiode bij Marvelous. Als ik nu terug kijk op de afgelopen maanden kan ik niet anders zeggen dan dat ik ontzettend veel heb geleerd bij dit marketingbureau. Tijdens mijn stage heb ik me voornamelijk bezig mogen houden met social media, copywriting en branding. Het leuke aan het werken bij een marketingbureau vind ik dat het heel afwisselend werk is. Doordat je aan de slag gaat voor verschillende opdrachtgevers, met allemaal andere doelstellingen en doelgroepen, is het werk bij een marketingbureau eigenlijk nooit saai. Dit marketingbureau heeft mij echt laten zien hoe ontzettend leuk het vakgebied is waarvoor ik studeer. Marlous gaf me de kans om dingen te doen die me echt interessant leken en samen met haar heb ik hele toffe projecten mogen opstarten en afronden. Het was een geweldige tijd!

En voor iedereen die twijfelt om stage te gaan lopen op Curacao, doe het! Je gaat de leukste dingen meemaken en volop genieten. Je zal veel gaan leren door je stage en ook op persoonlijk vlak zal je tot nieuwe inzichten komen. Door langere tijd van huis te zijn leer je echt op eigen benen staan en dat zal je heel erg gaan helpen in de toekomst.

Voor nu wil ik Marlous ontzettend bedanken voor de afgelopen maanden en zal ik mijn tijd hier op het eiland zeker gaan missen. See you soon Curacao!

Rosalie