De kracht van visuele content op social media

nov 22, 2022 | Social Media

Voor een krachtige social media pagina is goede content onmisbaar. Goede social media marketing bestaat niet alleen uit tekst, maar uit ook visuele content. Foto’s en video’s zijn van groot belang om op te vallen op eigenlijk alle social media kanalen. Visuele content is aantrekkelijke om naar te kijken en je doelgroep onthoudt je boodschap beter omdat ze er letterlijk een beeld bij hebben. Wist je dat we 80% onthouden van wat we zien en maar 20% van wat we lezen? Het is dus belangrijk om hierop in te spelen op social media. Wat de effecten van visuele content zijn en hoe je ermee om kunt gaan op social media leggen we je in deze blog uit!

Visuele content, wat is dat?

First things first, wat is visuele content eigenlijk? Grote kans dat je nu als eerste aan een foto of video denkt. Dit valt inderdaad onder visuele content, maar het is nog veel breder dan dat. Visuele content kan ook een infographic, grafiek, productafbeelding of tekening zijn. Je kan er ontzettend veel kanten mee op, helemaal op social media. Denk dus goed na over wat je duidelijk wilt maken op je social media kanalen en welk type visuele content daar het beste bij past.

Visuele content brengt sneller een boodschap over

Op het eerste oog valt visuele content vaak meer op dan een lap tekst. Helemaal in de overload aan informatie die we dagelijks op ons afkrijgen op social media. Met visuele content kan je op een korte en krachtige manier de aandacht trekken en de boodschap overbrengen. Op social media hebben veel mensen geen zin of tijd om een ontzettend lange tekst te lezen. Gebruik visuele content daarom als aandachtstrekker. Op het moment dat jouw doelgroep geïnteresseerd is zullen ze sneller de neiging hebben om ook jouw teksten op social media te gaan lezen.

Visuele content wordt beter onthouden

De mens heeft gemiddeld een aandachtspanne van 8 seconde. In die 8 seconde moet jij er dus voor zorgen dat je content op social media als interessant wordt gezien. Dat klinkt als een behoorlijke uitdaging. Gelukkig kom je met visuele content al een heel eind. Onze hersenen verwerken visuele content namelijk 60.000 keer sneller dan tekst. Je lijkt wel gek als je hier dus niks mee doet op je social media kanalen!

Sharing is caring

Een ander leuk feitje: visuele content wordt op social media maar liefst 40 keer sneller gedeeld dan een lang stuk tekst. Om te zorgen dat jouw social media posting bij een grote groep mensen terecht komt is pakkende visuele content dus vrijwel onmisbaar.

We hopen dat je na het lezen van deze blog een beter idee hebt gekregen van hoe visuele content bijdraagt aan jouw social media pagina’s. Stel doelen en verdiep je in hoe je deze kunt bereiken door middel van visuele content.

Mocht je het toch moeilijk vinden om zelf met je visuele content op social media aan de slag te gaan? Twijfel dan niet en neem contact met ons op!