Volgers betrekken bij je merk. Hoe doe je dat?

mrt 15, 2022 | Marketing, Social Media

We doen steeds meer online en met social media. Die trend was al ingezet, maar met de komst van corona is dit alleen maar belangrijker geworden. Wereldwijd hebben we initiatieven en creatieve invalshoeken gezien van bedrijven die hun merk online zijn gaan profileren.

Een goed voorbeeld op Curaçao is bijvoorbeeld Deli-Nova. Een grote horeca leverancier die tijdens de lock-down ook aan particulieren is gaan leveren en dat vandaag de dag nog steeds doet. Door hun brand online bekend te maken bij particuliere huishoudens, de mogelijkheid tot online bestellen en het laten bezorgen van de boodschappen, hebben ze een nieuwe markt aangeboord.

Hoe profileer je in deze tijden je merk online?

Waar vroeger de cijfertjes, zoals likes en aantallen profielbezoekers enorm belangrijk waren, zien we steeds meer een verschuiving naar content creatie die ertoe doet. Daarvoor is het belangrijk je klant beter te leren kennen, maar ook de ins en outs van je eigen merk en bedrijf te delen. Doordat we onze klanten veel minder “in real life” zien zullen we ons online veel socialer moeten opstellen. Contentcreatie is daarbij key. Geef volgers het gevoel dat ze gehoord worden en dat ze erbij horen. Vergroot de betrokkenheid en maak je volgers loyaal aan je merk, omdat ze er persoonlijk betrokken bij zijn.

Oké, mooi verhaal, maar wat nu?

Inventariseer de behoefte van je klant, koppel daar je onlinestrategie aan, maar vooral, spreek de taal van je klant. Deel bijvoorbeeld de content van je volgers. Geef ze het gevoel dat ze erbij horen. Creëer een hashtag die je volgers kunnen gebruiken en verbindt een incentive aan het delen van content door je volgers. Door een betrokkenheidsstrategie als deze toe te passen, krijg je veel waardevolle kennis over het gedrag van je volgers. Met de kennis over het gedrag van je volgers kun je een hoop informatie achterhalen, maar ook weten of jouw campagne gaat aanslaan of niet.

Volgers betrekken bij je merk en hier loyale klanten van maken. Wij helpen je er graag bij! Door het inzetten van de juiste onlinestrategie en het creëren van betrokkenheid, maken we jouw marketing Marvelous!