Een verpletterend goede tekst!

jan 6, 2022 | Copywriting

Als ondernemer hoef je natuurlijk niet zelf je teksten te schrijven. Misschien heb je er geen tijd voor of ben je er simpelweg niet heel goed in. Ook als je de copywriting voor je product of dienst uitbesteedt is het nuttig om de opbouw van een effectieve tekst te begrijpen. Het helpt namelijk enorm om richting te geven aan je content- en marketingstrategie en zelfs aan je product- en service ontwikkeling. Wanneer je begrijpt waarom en hoe mensen komen tot een aankoop heb je controle. De basis is dat je altijd de focus houdt op je klant. Zolang je dat doet begin je al goed!

Copywriting is op zich niet zo mysterieus. Elk bedrijf kan in principe dezelfde techniek gebruiken wanneer je wilt dat je potentiele klanten actie ondernemen of overgaan tot een aankoop. Die techniek kan je overigens overal op inzetten. Of het nou gaat over het stimuleren van je verkoop, het enthousiasmeren van mensen voor een sport of het redden van de zeekoe in de Indische Oceaan, het komt in feite op hetzelfde neer.

Een pakkende kop, duidelijke taal, maar ook hele specifieke bewoordingen. De focus leggen op de voordelen in plaats van op de kenmerken van een product, een duidelijke “call to action” en het afgeven van garanties. Doe het en het werkt! Deze basis mag je eigenlijk nooit vergeten bij het schrijven van een tekst. Maar wat is nou het verschil tussen een tekst die voldoet aan deze basis principes ten opzichte van een verpletterende goede tekst?

Het belangrijkste in het schrijven van een effectieve tekst is: hoe goed sluit jouw boodschap aan op de manier waarop je klant de dingen ziet. Hiervoor is het belangrijk te begrijpen wat de klant motiveert en wat zijn behoeftes zijn. Zorg dat je tekst overeenkomt met deze verwachtingen en realiseer die verwachting in je tekst. Kortom, als je weet hoe je de boodschap moet kaderen en tegelijkertijd laat overeenkomen met het wereldbeeld van je klant, dan heb je de juiste snaar geraakt.

Dit is waar je begint en dit is hoe je een verpletterend goede tekst schrijft. Gegarandeerd dat jouw promotie een succes wordt!