Heb jij al een Social Business?

nov 6, 2021 | Social Media

Social media wil je als bedrijf natuurlijk op de juiste manier inzetten. Hiervoor moet je ervoor zorgen dat je het juiste social mediakanaal gebruikt. De uitvoering mag niet te veel tijd kosten, maar moet wel het gewenste resultaat opleveren. Als je organisatie een succesvolle social mediastrategie heeft, kan je spreken van een social business. Een goede uitvoering hiervan zorgt voor betrokkenheid van je doelgroep, het aangaan van interactie en natuurlijk de mogelijkheid tot online netwerken.

Vooral millenials (generatie geboren tussen 1981 en 1996) zijn echte sociale consumenten. Zij hechten waarde aan de kern van de organisatie, de menselijkheid achter de organisatie en de persoonlijkheid die een bedrijf of merk uitstraalt. Neem deze doelgroep dus mee in je “klantreis”; deel ervaringen en zorg dat ze ook echt betrokken worden bij je organisatie. Reviews zijn hier een belangrijk voorbeeld van. Een sociale consument houdt van verhalen vertellen, interactie en flexibiliteit. Door middel van reviews schrijven kunnen deze verhalen verteld worden en hebben zij ook een directe invloed op je bedrijf.

Door het gebruik van social media kun je doelgroepen verkennen en zo nieuwe volgers van je bedrijf en ambassadeurs van je merk opbouwen. Tegelijkertijd draagt effectieve social media marketing bij aan je vindbaarheid in zoekmachines, waardoor je een hoog organisch bereik kunt hebben en dus makkelijk te vinden bent voor je doelgroep.

Als je van je bedrijf een social business wilt maken, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je een strategie hebt waarbij je in eerste instantie inzet op bereik en betrokkenheid. Op deze manier zorg je voor binding, vertrouwen en betrokkenheid bij je organisatie, merk of product. Hierna kun je via social media gaan verkopen of leads genereren.

Wil jij weten hoe je social media effectief kunt inzetten? Wij helpen je graag! Neem contact met ons op voor meer informatie.