Wat je van een marketingbureau kunt verwachten

Als marketingbureau werk je vaak voor verschillende klanten. Dit houdt in dat je moet kunnen omgaan met verschillende opdrachten, doelstellingen, wensen en eisen. Goede communicatie hierin is altijd key. Door als marketingbureau op een prettige manier de communicatie te onderhouden voorkom je misverstanden en zullen de resultaten van de opdracht beter aansluiten bij de wensen van de klant. Ook creëer je met goede communicatie vertrouwen en laat je professionaliteit zien. Dit is dan ook precies wat we bij Marvelous doen! In deze blog leggen we u uit wat u van ons kunt verwachten op het gebied van communicatie.

Hoe maak je jouw social media in 2023 nog beter!

Social media is met haar miljarden gebruikers niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. De kans dat jouw doelgroep daar dus ergens rondhangt is groter dan groot. Social media is de plek om op afstand interactie te creëren met je doelgroep. Misschien ben je daar in 2022 al volop mee bezig geweest en heb je er een hoop nieuwe volgers bijgekregen. Goed bezig! Misschien vind je het nog lastig hoe je jouw social media pagina’s op en top kunt krijgen. Dit zijn onze tips om jouw social media pagina’s in 2023 Marvelous te krijgen!

Mijn stageperiode bij marketingbureau Marvelous Media & Communications

Het zou je maar overkomen… Je moet in het derde jaar van je opleiding 5 maanden stagelopen bij een marketingbureau en je besluit spontaan dit bij een marketingbureau in het buitenland te willen doen. Het liefst een marketingbureau op Curaçao, want zeg nou eerlijk, wie wil dat niet. Op de gok mail je een aantal marketingbureaus of ze nog een stagiaire zoeken en zo ook Marvelous Media & Communications. En laat het toeval niet bestaan dat Marlous de avond voordat ze mijn mailtje in haar inbox kreeg, bij zichzelf dacht: ik kan wel weer eens een stagiaire gebruiken voor mijn marketingbureau. Al met al plande we een gesprekje in en driekwartier later had Marlous een nieuwe stagiaire en ik een heel tof marketingbureau als stageplek.

Op 1 september begon het avontuur. Vol goede moed en nieuwsgierigheid startte ik mijn stageperiode bij Marvelous. Als ik nu terug kijk op de afgelopen maanden kan ik niet anders zeggen dan dat ik ontzettend veel heb geleerd bij dit marketingbureau. Tijdens mijn stage heb ik me voornamelijk bezig mogen houden met social media, copywriting en branding. Het leuke aan het werken bij een marketingbureau vind ik dat het heel afwisselend werk is. Doordat je aan de slag gaat voor verschillende opdrachtgevers, met allemaal andere doelstellingen en doelgroepen, is het werk bij een marketingbureau eigenlijk nooit saai. Dit marketingbureau heeft mij echt laten zien hoe ontzettend leuk het vakgebied is waarvoor ik studeer. Marlous gaf me de kans om dingen te doen die me echt interessant leken en samen met haar heb ik hele toffe projecten mogen opstarten en afronden. Het was een geweldige tijd!

En voor iedereen die twijfelt om stage te gaan lopen op Curacao, doe het! Je gaat de leukste dingen meemaken en volop genieten. Je zal veel gaan leren door je stage en ook op persoonlijk vlak zal je tot nieuwe inzichten komen. Door langere tijd van huis te zijn leer je echt op eigen benen staan en dat zal je heel erg gaan helpen in de toekomst.

Voor nu wil ik Marlous ontzettend bedanken voor de afgelopen maanden en zal ik mijn tijd hier op het eiland zeker gaan missen. See you soon Curacao!

Rosalie

De kracht van visuele content op social media

Voor een krachtige social media pagina is goede content onmisbaar. Goede social media marketing bestaat niet alleen uit tekst, maar uit ook visuele content. Foto’s en video’s zijn van groot belang om op te vallen op eigenlijk alle social media kanalen. Visuele content is aantrekkelijke om naar te kijken en je doelgroep onthoudt je boodschap beter omdat ze er letterlijk een beeld bij hebben. Wist je dat we 80% onthouden van wat we zien en maar 20% van wat we lezen? Het is dus belangrijk om hierop in te spelen op social media. Wat de effecten van visuele content zijn en hoe je ermee om kunt gaan op social media leggen we je in deze blog uit!


Visuele content, wat is dat?

First things first, wat is visuele content eigenlijk? Grote kans dat je nu als eerste aan een foto of video denkt. Dit valt inderdaad onder visuele content, maar het is nog veel breder dan dat. Visuele content kan ook een infographic, grafiek, productafbeelding of tekening zijn. Je kan er ontzettend veel kanten mee op, helemaal op social media. Denk dus goed na over wat je duidelijk wilt maken op je social media kanalen en welk type visuele content daar het beste bij past.


Visuele content brengt sneller een boodschap over

Op het eerste oog valt visuele content vaak meer op dan een lap tekst. Helemaal in de overload aan informatie die we dagelijks op ons afkrijgen op social media. Met visuele content kan je op een korte en krachtige manier de aandacht trekken en de boodschap overbrengen. Op social media hebben veel mensen geen zin of tijd om een ontzettend lange tekst te lezen. Gebruik visuele content daarom als aandachtstrekker. Op het moment dat jouw doelgroep geïnteresseerd is zullen ze sneller de neiging hebben om ook jouw teksten op social media te gaan lezen.


Visuele content wordt beter onthouden

De mens heeft gemiddeld een aandachtspanne van 8 seconde. In die 8 seconde moet jij er dus voor zorgen dat je content op social media als interessant wordt gezien. Dat klinkt als een behoorlijke uitdaging. Gelukkig kom je met visuele content al een heel eind. Onze hersenen verwerken visuele content namelijk 60.000 keer sneller dan tekst. Je lijkt wel gek als je hier dus niks mee doet op je social media kanalen!


Sharing is caring

Een ander leuk feitje: visuele content wordt op social media maar liefst 40 keer sneller gedeeld dan een lang stuk tekst. Om te zorgen dat jouw social media posting bij een grote groep mensen terecht komt is pakkende visuele content dus vrijwel onmisbaar.


We hopen dat je na het lezen van deze blog een beter idee hebt gekregen van hoe visuele content bijdraagt aan jouw social media pagina’s. Stel doelen en verdiep je in hoe je deze kunt bereiken door middel van visuele content.


Mocht je het toch moeilijk vinden om zelf met je visuele content op social media aan de slag te gaan? Twijfel dan niet en neem contact met ons op!Volgers betrekken bij je merk. Hoe doe je dat?

We doen steeds meer online en met social media. Die trend was al ingezet, maar met de komst van corona is dit alleen maar belangrijker geworden. Wereldwijd hebben we initiatieven en creatieve invalshoeken gezien van bedrijven die hun merk online zijn gaan profileren.

Een goed voorbeeld op Curaçao is bijvoorbeeld Deli-Nova. Een grote horeca leverancier die tijdens de lock-down ook aan particulieren is gaan leveren en dat vandaag de dag nog steeds doet. Door hun brand online bekend te maken bij particuliere huishoudens, de mogelijkheid tot online bestellen en het laten bezorgen van de boodschappen, hebben ze een nieuwe markt aangeboord.

Hoe profileer je in deze tijden je merk online?

Waar vroeger de cijfertjes, zoals likes en aantallen profielbezoekers enorm belangrijk waren, zien we steeds meer een verschuiving naar content creatie die ertoe doet. Daarvoor is het belangrijk je klant beter te leren kennen, maar ook de ins en outs van je eigen merk en bedrijf te delen. Doordat we onze klanten veel minder “in real life” zien zullen we ons online veel socialer moeten opstellen. Contentcreatie is daarbij key. Geef volgers het gevoel dat ze gehoord worden en dat ze erbij horen. Vergroot de betrokkenheid en maak je volgers loyaal aan je merk, omdat ze er persoonlijk betrokken bij zijn.

Oké, mooi verhaal, maar wat nu?

Inventariseer de behoefte van je klant, koppel daar je onlinestrategie aan, maar vooral, spreek de taal van je klant. Deel bijvoorbeeld de content van je volgers. Geef ze het gevoel dat ze erbij horen. Creëer een hashtag die je volgers kunnen gebruiken en verbindt een incentive aan het delen van content door je volgers. Door een betrokkenheidsstrategie als deze toe te passen, krijg je veel waardevolle kennis over het gedrag van je volgers. Met de kennis over het gedrag van je volgers kun je een hoop informatie achterhalen, maar ook weten of jouw campagne gaat aanslaan of niet.


Volgers betrekken bij je merk en hier loyale klanten van maken. Wij helpen je er graag bij! Door het inzetten van de juiste onlinestrategie en het creëren van betrokkenheid, maken we jouw marketing Marvelous!

Een verpletterend goede tekst!

Als ondernemer hoef je natuurlijk niet zelf je teksten te schrijven. Misschien heb je er geen tijd voor of ben je er simpelweg niet heel goed in. Ook als je de copywriting voor je product of dienst uitbesteedt is het nuttig om de opbouw van een effectieve tekst te begrijpen. Het helpt namelijk enorm om richting te geven aan je content- en marketingstrategie en zelfs aan je product- en service ontwikkeling. Wanneer je begrijpt waarom en hoe mensen komen tot een aankoop heb je controle. De basis is dat je altijd de focus houdt op je klant. Zolang je dat doet begin je al goed!

Copywriting is op zich niet zo mysterieus. Elk bedrijf kan in principe dezelfde techniek gebruiken wanneer je wilt dat je potentiele klanten actie ondernemen of overgaan tot een aankoop. Die techniek kan je overigens overal op inzetten. Of het nou gaat over het stimuleren van je verkoop, het enthousiasmeren van mensen voor een sport of het redden van de zeekoe in de Indische Oceaan, het komt in feite op hetzelfde neer.

Een pakkende kop, duidelijke taal, maar ook hele specifieke bewoordingen. De focus leggen op de voordelen in plaats van op de kenmerken van een product, een duidelijke “call to action” en het afgeven van garanties. Doe het en het werkt! Deze basis mag je eigenlijk nooit vergeten bij het schrijven van een tekst. Maar wat is nou het verschil tussen een tekst die voldoet aan deze basis principes ten opzichte van een verpletterende goede tekst?

Het belangrijkste in het schrijven van een effectieve tekst is: hoe goed sluit jouw boodschap aan op de manier waarop je klant de dingen ziet. Hiervoor is het belangrijk te begrijpen wat de klant motiveert en wat zijn behoeftes zijn. Zorg dat je tekst overeenkomt met deze verwachtingen en realiseer die verwachting in je tekst. Kortom, als je weet hoe je de boodschap moet kaderen en tegelijkertijd laat overeenkomen met het wereldbeeld van je klant, dan heb je de juiste snaar geraakt.

Dit is waar je begint en dit is hoe je een verpletterend goede tekst schrijft. Gegarandeerd dat jouw promotie een succes wordt!

Heb jij al een Social Business?


Social media wil je als bedrijf natuurlijk op de juiste manier inzetten. Hiervoor moet je ervoor zorgen dat je het juiste social mediakanaal gebruikt. De uitvoering mag niet te veel tijd kosten, maar moet wel het gewenste resultaat opleveren. Als je organisatie een succesvolle social mediastrategie heeft, kan je spreken van een social business. Een goede uitvoering hiervan zorgt voor betrokkenheid van je doelgroep, het aangaan van interactie en natuurlijk de mogelijkheid tot online netwerken.

Vooral millenials (generatie geboren tussen 1981 en 1996) zijn echte sociale consumenten. Zij hechten waarde aan de kern van de organisatie, de menselijkheid achter de organisatie en de persoonlijkheid die een bedrijf of merk uitstraalt. Neem deze doelgroep dus mee in je “klantreis”; deel ervaringen en zorg dat ze ook echt betrokken worden bij je organisatie. Reviews zijn hier een belangrijk voorbeeld van. Een sociale consument houdt van verhalen vertellen, interactie en flexibiliteit. Door middel van reviews schrijven kunnen deze verhalen verteld worden en hebben zij ook een directe invloed op je bedrijf.

Door het gebruik van social media kun je doelgroepen verkennen en zo nieuwe volgers van je bedrijf en ambassadeurs van je merk opbouwen. Tegelijkertijd draagt effectieve social media marketing bij aan je vindbaarheid in zoekmachines, waardoor je een hoog organisch bereik kunt hebben en dus makkelijk te vinden bent voor je doelgroep.

Als je van je bedrijf een social business wilt maken, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je een strategie hebt waarbij je in eerste instantie inzet op bereik en betrokkenheid. Op deze manier zorg je voor binding, vertrouwen en betrokkenheid bij je organisatie, merk of product. Hierna kun je via social media gaan verkopen of leads genereren.

Wil jij weten hoe je social media effectief kunt inzetten? Wij helpen je graag! Neem contact met ons op voor meer informatie.