Volgers betrekken bij je merk. Hoe doe je dat?

We doen steeds meer online en met social media. Die trend was al ingezet, maar met de komst van corona is dit alleen maar belangrijker geworden. Wereldwijd hebben we initiatieven en creatieve invalshoeken gezien van bedrijven die hun merk online zijn gaan profileren.

Een goed voorbeeld op Curaçao is bijvoorbeeld Deli-Nova. Een grote horeca leverancier die tijdens de lock-down ook aan particulieren is gaan leveren en dat vandaag de dag nog steeds doet. Door hun brand online bekend te maken bij particuliere huishoudens, de mogelijkheid tot online bestellen en het laten bezorgen van de boodschappen, hebben ze een nieuwe markt aangeboord.

Hoe profileer je in deze tijden je merk online?

Waar vroeger de cijfertjes, zoals likes en aantallen profielbezoekers enorm belangrijk waren, zien we steeds meer een verschuiving naar content creatie die ertoe doet. Daarvoor is het belangrijk je klant beter te leren kennen, maar ook de ins en outs van je eigen merk en bedrijf te delen. Doordat we onze klanten veel minder “in real life” zien zullen we ons online veel socialer moeten opstellen. Contentcreatie is daarbij key. Geef volgers het gevoel dat ze gehoord worden en dat ze erbij horen. Vergroot de betrokkenheid en maak je volgers loyaal aan je merk, omdat ze er persoonlijk betrokken bij zijn.

Oké, mooi verhaal, maar wat nu?

Inventariseer de behoefte van je klant, koppel daar je onlinestrategie aan, maar vooral, spreek de taal van je klant. Deel bijvoorbeeld de content van je volgers. Geef ze het gevoel dat ze erbij horen. Creëer een hashtag die je volgers kunnen gebruiken en verbindt een incentive aan het delen van content door je volgers. Door een betrokkenheidsstrategie als deze toe te passen, krijg je veel waardevolle kennis over het gedrag van je volgers. Met de kennis over het gedrag van je volgers kun je een hoop informatie achterhalen, maar ook weten of jouw campagne gaat aanslaan of niet.


Volgers betrekken bij je merk en hier loyale klanten van maken. Wij helpen je er graag bij! Door het inzetten van de juiste onlinestrategie en het creëren van betrokkenheid, maken we jouw marketing Marvelous!

Een verpletterend goede tekst!

Als ondernemer hoef je natuurlijk niet zelf je teksten te schrijven. Misschien heb je er geen tijd voor of ben je er simpelweg niet heel goed in. Ook als je de copywriting voor je product of dienst uitbesteedt is het nuttig om de opbouw van een effectieve tekst te begrijpen. Het helpt namelijk enorm om richting te geven aan je content- en marketingstrategie en zelfs aan je product- en service ontwikkeling. Wanneer je begrijpt waarom en hoe mensen komen tot een aankoop heb je controle. De basis is dat je altijd de focus houdt op je klant. Zolang je dat doet begin je al goed!

Copywriting is op zich niet zo mysterieus. Elk bedrijf kan in principe dezelfde techniek gebruiken wanneer je wilt dat je potentiele klanten actie ondernemen of overgaan tot een aankoop. Die techniek kan je overigens overal op inzetten. Of het nou gaat over het stimuleren van je verkoop, het enthousiasmeren van mensen voor een sport of het redden van de zeekoe in de Indische Oceaan, het komt in feite op hetzelfde neer.

Een pakkende kop, duidelijke taal, maar ook hele specifieke bewoordingen. De focus leggen op de voordelen in plaats van op de kenmerken van een product, een duidelijke “call to action” en het afgeven van garanties. Doe het en het werkt! Deze basis mag je eigenlijk nooit vergeten bij het schrijven van een tekst. Maar wat is nou het verschil tussen een tekst die voldoet aan deze basis principes ten opzichte van een verpletterende goede tekst?

Het belangrijkste in het schrijven van een effectieve tekst is: hoe goed sluit jouw boodschap aan op de manier waarop je klant de dingen ziet. Hiervoor is het belangrijk te begrijpen wat de klant motiveert en wat zijn behoeftes zijn. Zorg dat je tekst overeenkomt met deze verwachtingen en realiseer die verwachting in je tekst. Kortom, als je weet hoe je de boodschap moet kaderen en tegelijkertijd laat overeenkomen met het wereldbeeld van je klant, dan heb je de juiste snaar geraakt.

Dit is waar je begint en dit is hoe je een verpletterend goede tekst schrijft. Gegarandeerd dat jouw promotie een succes wordt!

Heb jij al een Social Business?


Social media wil je als bedrijf natuurlijk op de juiste manier inzetten. Hiervoor moet je ervoor zorgen dat je het juiste social mediakanaal gebruikt. De uitvoering mag niet te veel tijd kosten, maar moet wel het gewenste resultaat opleveren. Als je organisatie een succesvolle social mediastrategie heeft, kan je spreken van een social business. Een goede uitvoering hiervan zorgt voor betrokkenheid van je doelgroep, het aangaan van interactie en natuurlijk de mogelijkheid tot online netwerken.

Vooral millenials (generatie geboren tussen 1981 en 1996) zijn echte sociale consumenten. Zij hechten waarde aan de kern van de organisatie, de menselijkheid achter de organisatie en de persoonlijkheid die een bedrijf of merk uitstraalt. Neem deze doelgroep dus mee in je “klantreis”; deel ervaringen en zorg dat ze ook echt betrokken worden bij je organisatie. Reviews zijn hier een belangrijk voorbeeld van. Een sociale consument houdt van verhalen vertellen, interactie en flexibiliteit. Door middel van reviews schrijven kunnen deze verhalen verteld worden en hebben zij ook een directe invloed op je bedrijf.

Door het gebruik van social media kun je doelgroepen verkennen en zo nieuwe volgers van je bedrijf en ambassadeurs van je merk opbouwen. Tegelijkertijd draagt effectieve social media marketing bij aan je vindbaarheid in zoekmachines, waardoor je een hoog organisch bereik kunt hebben en dus makkelijk te vinden bent voor je doelgroep.

Als je van je bedrijf een social business wilt maken, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je een strategie hebt waarbij je in eerste instantie inzet op bereik en betrokkenheid. Op deze manier zorg je voor binding, vertrouwen en betrokkenheid bij je organisatie, merk of product. Hierna kun je via social media gaan verkopen of leads genereren.

Wil jij weten hoe je social media effectief kunt inzetten? Wij helpen je graag! Neem contact met ons op voor meer informatie.